Dikenli Tel Nedir?
Dikenli teller yapı bakımından kablolar ile benzerlik göstermektedirler. Diğer tellere oranla daha uzun olarak işlenebilirler ve çekilebilirler.
Tarım alanlarında dahi karşımıza çıkan bu teller; aşılamaz, kesilemez veya bükülemezler. Sınır geçişlerini önlemek amacıyla da kullanılırlar.
Bakır ve demir olmak üzere iki tip hammaddesi bulunur. Fakat bakır ürünlerin kullanılması tavsiye edilmez. Nasıl bir darbe almış olursa olsun kopma oranı çok düşüktür. Çekileceği alanın korunma gereksinimine göre tellerin dikenleri zarar verici yapıda üretilebilirler. Fakat bu opsiyonel bir üretim şeklidir.
Dikenli tellerin paslanmaz yapıda olması insan sağlığının korunması için dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Satışları tıpkı kablolarda olduğu gibi metreyle yapılmaktadır. Yol kenarları, parklar, bahçeler ve sanayi bölgeleri kullanım alanlarına örnektir.
Dikenli teller isteğe göre tekli ve direksiz olarak çekilebilmektedirler. Türkiye’nin Anadolu bölgesinde dikenli teller yavan olarak kullanılmaktadırlar. Fakat bu şekilde kullanımı tavsiye edilmez. Yaralayıcı olabilir. Yaygın olarak demir sütunların üzerine çekilirler. Sıkça demir sütunlar üzerinde kullanılırlar. Ayrıca güvenlik amaçlı kullanım şekli en yaygın kullanım şekli olmakla birlikte en ideal kullanım şeklidir.
Dikenler belirli aralıklarla ve belli ölçülere dayandırılarak tellerin üzerine çekilirler. Bu aralıkların dikkatlice hesaplanması ve dikenlerin bu ölçülere göre yerleştirilmesi esastır. Dikenli tel, girişin yasak olduğunu belli etmek üzere üretilmiştir. Art niyetlere karşı göz korkutucu bir unsurdur. Dikenlerin sivriliği müşterinin talebine göre değiştirilebilir unsurlardır.
Günümüzde en çok tercih edilen güvenlik uygulamasıdır. Belediyenin güvenliği sağlamak üzere gerçekleştirdiği uygulamalarda sıkça karşımıza çıkarlar. İstenen uzunlukta çekilebilirler. Metre ile satış en yaygın satış biçimidir.
Dikenli teller demir sütunların üzerine yerleştirilirken dikkat edilmesi gerekir. Bu yüzden manüel olarak çekilmesi tavsiye edilmez ve yaralayıcı olabilir. Dikenli tel ve bunun gibi ürünlerin esas amacı, eylem gerçekleşmeden önce eylemin gerçekleşmesini önlemektir.
İnsanlara kasıtlı zarar vermek üzere üretilmezler, amaç sadece bu eylemden insanları caydırmaktır. Gri ve yeşil renkli dikenli tel en çok karşımıza çıkan tel renkleridir. Nadiren hayvancılık yapılan yerlerde de karşımıza çıkmaktadırlar. Olası hayvan firarlarını engellemek amacıyla çiftliklere çekilebilirler. Fakat yaygın ve doğru bir kullanım şekli değildir. Bu sırada birçok hayvan yaralanmaktadır.
Satılırken alüminyum rulolar halinde satılırlar. Doğru satış şekli budur. Bazı çeşitleri epey kesici ve yaralayıcı olmaktadır. Ayrıca en ilkel kelepçeler dikenli tel ile yapılırdı. Zamanla demirin işlenmesi ile zarar minimum seviyeye taşındı.
Dikenli tel nadir olarak dekor amacıyla kullanılır. Ülkemizde yaygın değildir fakat çoğu Avrupa ülkesinde neon renkli dikenli teller dekor amaçlı yaygın olarak kullanılmaktadır. Güvenlik ihlali görülmez. Göz korkutucu yapısı art niyetleri uzaklaştırmak için birebirdir.
Eski zamanlarda güvenlik amacıyla yalnızca ip kullanılırdı. Zamanla ipin işe yaramadığını anlayan insanlar, İpleri üzerine çeşitli kesici aletler yerleştirmeye başladılar. Demirin işlenmesi ile şuan ki yapıya benzer olan dikenli tel sisteminin ilk adımı olan sivri demirler güvenlik amacıyla kullanılmaya başladılar.
Dikenli Tel Fiyatları
Dikenli tel fiyatları kullanılacak olan malzemeye ve ebatlara göre değişkenlik gösterebilir, güncel ve net fiyat almak için lütfen Bizimle İletişime geçin, profesyonel ekibimiz en hızlı şekilde sizlere geri dönüş yapacaklardır.
Dikenli Tel Kullanım Alanları;
- Parklar ve bahçeler
- Yol kenarları
- Siteler
- Villalar
- Sanayi bölgeleri